I will dare.

Det är inte alltid så lätt att säga och göra de rätta sakerna. Det är inte det att jag inte vet vad jag borde göra - för det vet jag, mycket väl till och med. Det är bara det att när stunden väl är inne för mig att göra just rätt sak går det bara inte att göra det. Jag förblir sittande, håller tillbaka leendet, svarar något helt annat än vad jag hade tänkt göra, ja, någonting som är precis tvärt emot det jag borde ha gjort.

Jag har inte speciellt lätt för att uttrycka mina tankar och känslor muntligt. Jag vet vad jag vill säga, men jag hittar inte orden. Om jag nu hittar orden kommer jag nog inte att säga dem i alla fall, för jag är ingen talare - jag är en skrivare, och en tänkare.

Jag är ganska försiktig och anser oftast att om jag inget satsar kan jag heller inget förlora. Det här är något som är ganska konstigt, då jag många av de gånger jag faktiskt har satsat har vunnit. Kanske inte just det jag var ute efter, men ofta någonting lika bra eller kanske bättre.

Rose-Marie, jag tror att det är dags att jag lever livet nu, för det går ju trots allt inte i repris.

Till Rose-Marie, min idol och förebild i livet. Ditt minne lever kvar inom mig.

SPANSK EM-SEGER!

VAD MER KAN JAG SÄGA? VIVA ESPAÑA!


VIVA ESPAÑA!

Nu är det inte lång tid kvar för Grekland som EM-mästare. Snart har Spanien tagit hem det här. Torres mål i trettiotredie minuten gjorde att drömmen känns mer verklig.

I will miss you, you know. If I don't let it show it's because I don't know how.

Och historien om superhjälten fortsätter! Idag har jag klippt gräset med en handjagad gräsklippare i nästan två och en halv timme. Snart ska jag ut och jogga och sedan dör jag nog. Nej, det får vi ju hoppas att jag inte gör. Läsa ska jag göra, och sedan ska jag heja fram en spansk EM-seger. Så om Spanien vinner vet ni vem ni ska tacka, om de inte vinner är det inte mitt fel och inte Spaniens heller, då skyller vi på otur.

Do you remember the future?

Det är inte speciellt varmt ute, men det är tillräckligt varmt för att önska att man vore död om man joggar en halvmil klockan två på dagen. Det här vet jag, för jag testade.

Förutom att vara en superhjälte och klara av persen som joggandet innebar har jag läst och druckit upp halva mälaren idag. Ikväll ska vi grilla (= fetaost i stora lass!) och sedan, eftersom det inte är fotboll på tv, ska jag läsa ändå mer och bara ta det chill, liksom.

Nej, nu måste jag gå. Aftonbladet är här och ska intervjua mig om joggingrundan. Talk t'ya later!

Life is short.

David är min idol. Han är stentuff. Hur många andra är det som träffar Brolle, får en halv drink av Runar och skakar finger med han som grundade Max på samma kväll? Nej, precis. Killen är helt klart värd att se upp till, alltså. Men jag är faktiskt inte så mycket sämre, för idag övningskörde jag för första gången. Inte nog med det; jag skuggade en människa! Jag ska nog bli spion, alltså.

Idag firar jag och Alejandro 2 år, förresten!

Nej, nu ska jag kilivippa. Ciao!

Jag gick igenom parken i regnet...

Snart ska jag ut på ett mycket hemligt uppdrag. Kan tyvärr inte tala om vad det är (det är ju hemligt) men jag kan säga som så här: det har med Erika och promenerande att göra.

En ny låt som får mitt hjärta att slå ett extra slag, för att sedan nästan stanna helt: Gyllene tider - Lova Att Du Aldrig Glömmer Bort Mig

Gyllene tider överhuvudtaget är riktigt bra. Speciellt om man sitter med två av de bästa människorna i världen (Frida och Erika) i balklänning och dricker oboy samtidigt som man lyssnar på dem.

Sailor Moon, min vän...

HAHA! Jag kom hem från skogen (Viksjö) för ett tag sedan. Och låt mig säga så här: jag kan inte hela Sveriges nationalsång, men jag vet absolut att den inte går: "... du tysta, du glädjerika sjöman...", det visste inte en människa där (inga namn nämns). Samma människa som trodde att det var en sjöman med i nationalsången hade lyssnat på Gyllene tider tidigare idag - och han påstår sig vara gangster och "icke-svenne". Haha, njaa, vad säger vi om det egentligen?

En annan väldigt rolig grej var "stor i Norden, liten på jorden" istället för "stor i orden, liten på jorden".

Absolut bäst är dock att Spanien är finalklara nu! :D

Ciao bello!

Sun is shining...

Ikväll måste Spanien vinna, därför hejar jag på Ryssland. Ska hem till Xari och kolla på matchen, så därför borde jag get goin' ungefär nu.


Ciao!

Where I take off.

Fan ta Tyskland! Turkiet skulle ju vinna hela skiten! :O... Aja, nu är det bara Spanien kvar då... Och det är inte fy skam det heller! :D

Dock måste jag klaga på Schweiz tv-kablar eller vad det nu än var som krånglade. Det är oacceptabelt att låta hela Europa sitta som på nålar utan att veta hur det går i matchen! Det är semifinal vi pratar nu! Skärpning, Österrike! Och när jag ändå är på gång och delar ut klagomål så... UT MED DOMARN OCH IN MED NALLE PUH, NASSE OCH IOR OCH ALLA ANDRA DJUR! (a)

The Meaningless Theory of Chaos.

Idag är nog den meningsfullaste dagen på länge. Först åkte jag till stan helt i onödan, bara för att komma hem och åka till gymmet - också det helt i onödan (jag är för förkyld för att kunna träna), och slutligen åkte jag till Willys, vilket förmodligen också var onödigt. Trots detta påstår jag att dagen har varit meningsfull. Varför? Jo, för nu har jag verkligen kommit till insikt om att allt man gör faktiskt inte behöver ha en mening
   Idag har jag ägnat mig åt att göra meningslösa grejer och enkom meningslösa grejer... Istället för vadå? Jo, istället för att göra något annat minst lika meningslöst som bara hade varit mindre jobbigt att göra. Om jag istället hade suttit med näsan i en fysikbok hade jag gjort mer nytta - men jag har sommarlov och behöver därför inte plugga. Fast om vi vänder på steken; vem blir glad om hundra år för att jag har pluggat fysik på sommarlovet? Vad gör det för skillnad? Vad spelar det för roll vad jag gör? Vad spelar det för roll vad någon gör? Alla ska ju ändå dö, förr eller senare.
   Det jag inte försöker säga med det här är att livet är meningslöst och att alla borde dö nu på en gång. Det jag faktiskt försöker säga är att man lever för sin egen skull och borde därför göra det man känner är bäst och nyttigast för en själv att göra, rationellt sett. Alltså: så länge du är lycklig och nöjd med vad du åstadkommer är vad du gör bra - såvida det inte åsamkar någon annan skada.


War does not count as trying.

Lugn, människor, lugn. Ta det bara lugnt och fortsätt precis som ni gör, ni snabbar bara på processen; snart kommer jorden att vara så pass förstörd att den är obeboelig igen, och alla problem kommer att bli eliminerade tillsammans med befolkningen.
   Varför stressa med att finna lösningar till alla de problem vi har skapat, när vi istället kan njuta av livets glada dagar fram tills dess att problemen inte bara blir för stora för att inte låtsas om, utan även slukar oss och släcker allt liv? Vi är ju herregud människor! Världens både mäktigaste och farligaste djur. Vi om några borde väl ha rätten att söndra och härska i den värld som så osjälviskt har blivit given oss? Vi borde vara stolta över att djungelns lagar fortfarande är grundläggande i vårat societetssamhälle - här är det verkligen äta eller ätas som gäller.
   Att vi fortfarande, efter hur lång tid som helst, lever precis lika primitivt, socialt sett, som man gjorde i tidernas begynnelse är verkligen någonting att applodera för. Att stenyxan och lägerelden numera är ersatta av en mobil och fjärrvärme är småpotatis. Vi har verkligen inte gjort några märkbara framsteg på hur lång tid som helst. Go oss, go mänskligheten!

No folks, in ages we haven't changed a bit - we have never sincerely tried.

HEJA TURKIET, FORZA ITALIA OCH VIVA ESPAÑA!

Så där. Nu var den helgen förbi, den med. Det var superfint och jättetrevligt på Vindö, fast med min sedvanliga otur lyckades jag bli sjuk på torsdagskvällen och tillfrisknade inte förrän natten till idag, så jag var lite sänkt.

Förövrigt har jag kommit fram till att alla lag jag tror och hoppas på i EM åker ut. Därför hoppas jag på Italien ikväll, så att Spanien kanske får stanna kvar och åtminstone spela semifinalen. Turkiet var ju helt otroliga i kaosmatchen mot Kroatien i fredags, så nu hejar jag lite halvt på dem med. Förresten är det inte som att jag har något val, eftersom att jag redan innan EM startade sade att jag skulle heja på Turkiet om Sverige åkte ut - mest för att folk blir så förvånade, men också lite för att jag inte känner någon annan som hejar på Turkiet, och kanske lite för att Xari är grek.

FRED UT

The couch.

Nu är jag klar med packandet, så jag har lite tid över innan Erika med familj kommer förbi och hämtar mig.

Vad jag tänkte fördriva tiden med nu är att skriva en kärleksförklaring till mitt livs kanske största kärlek: Xaris soffa.

Du är stor, brun och mjuk - en beskrivning som skulle passa in på en teddybjörn
Står där gör du, och ser otroligt hemtrevlig ut i hans ena vardagsrumshörn
När man en gång har satt sig vill man aldrig sig resa - vill jag lova!
Därför är det ganska passande att man i dig kan sova
När jag sitter i dig finner jag ro, så det kanske inte är så konstigt att jag i dig vill bo
Du är soffan i mitt liv, detta betyder att du, för mig, är exklusiv
Om du tröttnar på Xari är det ok
För du är alltid välkommen att bo hos mig

Ja, vad säger ni? Poet ska jag nog inte bli i alla fall, den saken är klar.

Nu ska jag chilla i min egen soffa, som inte alls är lika underbar som den jag precis deicerade en dikt till, men man kan ju inte få allt här i livet. Och om ett tag om gudarna vill mig väl (läs: om Erika någonsin packar klart) bär det av mot Vindö.

Ciao!


You gotta go there to come back.

Snabb paus i duschande och packande. Jag ska till Erikas landställe ikväll och kommer troligtvis hem på söndag kväll. Har egentligen inte alls tid att blogga, så jag slutar nu. Och till alla mina beundrare där ute: försök att inte sakna mig alltför mycket under tiden jag är borta.

Förresten, Grekland åkte ur EM med NOLL poäng, hur känns det, Xari? ;)


Ciao!


Every night is another story.

Sitter framför datorn och väntar på att Frida ska komma, när hon gör det ska vi bege oss hem till Xari där kvällen ska spenderas.

För er som undrar vad jag har gjort idag kommer det här att komma som en stor besvikelse: jag har gjort absolut ingenting hela dagen. Vaknade vid ett-tiden. Åt frukost vid halv två. Målade naglarna. Kollade på tv. Åt nån sorts sen lunch. Och nu sitter jag här. Spännande va? Nej, det tycker inte jag heller.

Jaja, nu är Frida här. Catch you later!

EN SVENSK TIGER ALDRIG!


I've heard what they say, but I'm not here for trouble.

Sverige - Spanien idag, då. In till Kungsan, som vanligt. Om vädret (och sällskapet) tillåter, stannar jag gärna kvar efter det att vi har vunnit mot Spanien (knappast troligt) och ser på när grekerna får stryk av Ryssland - något som faktiskt är troligt.

YOU CALL IT STUPIDITY, I CALL IT COURAGE.

Min buss går 10.19 och jag har inget att göra nu. Jag hatar att vara klar i tid, det är så tråkigt. Och ändå försov jag mig imorse... Dessutom har jag absolut ingenting att skriva förutom att jag har sommarlov om några timmar.
   Hur det känns? Ja, tackar som frågar, det känns alldeles underbart! Nej, vem är det jag försöker lura? Det känns inte ens. Jag kommer att åka till skolan, sitta i nåt klassrum jag inte vet var det ligger med klassen, få mina betyg och gå till aulan och se på några som uppträder, sedan ska jag åka hem... och... ha sommarlov? Ja, det är tydligen så det ska vara. Det är väl bra, antar jag... Nej, jag får helt enkelt ta och återkomma när jag har bildat mig en uppfattning, insett att jag är ledig och förstått principen. Lustigt egentligen. Hur som helst, ahora llegan las vacaciones...

Du har stjärnorna i dina ögon.

Bilderna blev inte bra, så jag lägger inte upp dem.

Idag har jag förresten haft min absolut sista lektion som medlem av klass sn1. Imorgon är det promenad i regnet(?) som står på schemat och på fredag är det skolavslutning - HÄRLIGT!

Nu tänker jag sova och sedan ska jag till gymmet (preliminära planer).

VI ÄR SVENSKA FANS ALLIHOPA!

HELT OTROLIGT! VI VANN MOT GREKLAND! 2-0! KAAAAAOOS! :D :D :D :D

BILDER KOMMER IMORN!

I ERAT ANSIKTE! :D :D :D :D  :D


TREKSE RE MALAKES!

SVERIGE - GREKLAND IKVÄLL!

Jag kan just tänka mig hur otroligt mycket folk vi kommer behöva trängas med i Kungsan när vi leker med grekerna! Att Grekland förmodligen vinner matchen behöver vi inte nämna här och nu, FÖR NU NI, EM-MÄSTARE, NU SKA VI VISA VAR SKÅPET SKA STÅ!

Och snälla gud, ge oss ett mål liknande detta ikväll, va?


You changed my life and all my goals.

Ingen i Järfällaområdet undgick väl att vakna av den öronbedövande åskan inatt? Jag, för min del, riktigt flög upp ur sängen och trodde att tredje världskriget stod för dörren. Trött och förvirrad som jag var fick jag tydligen för mig att jag inte kunde somna om i min egen säng, utan var tvungen att sova i vardagsrumssoffan, så att jag har ont i ryggen idag behöver jag väl knappast säga?

Om jag inte hade vetat att jag var i Sverige hade jag trott att jag var någonstans runt Medelhavet - så varmt är det! Nu verkar det visserligen som att det blir sämre väder, bara för att jag skrev hur fint det var... Det blåser, och det skulle inte förvåna mig om det kom en regnskur under natten och kanske morgondagen. När jag tänker efter hoppas jag nästan på regn - dels för att det vore lite småmysigt, men mest för att naturen behöver bli lite fuktigare. Åskan klarar jag mig dock utan, för jag vill sova inatt. På riktigt, i min säng.

IDAG BÖRJAR DET!

IDAG BÖRJAR DET! TVÅ ÅRS VÄNTAN ÄR ÄNTLIGEN ÖVER! :D

PÅ TISDAG SÄTTER VI GREKLAND PÅ PLATS! För visst Xari, ni är fortfarande EM-mästare, men snart är det ett minne blott!






12 AKRIVOS



Nej, jag har ingen som helst aning om vad de sjunger. Men I-don't-give-a-fuck.

SLAVOJ ZIZEK!

Jag uppmanar ALLA att gå in på den här länken och kolla på filmerna!

Creds till Xari, som fick mig att upptäcka den här underbara människan.

You can't trust freedom when it's not in your hands...

Det verkar som att jag har tagit en blogg-paus. Välförtjänt känns den, dessutom! Kan hända att jag uppdaterar relativt snart med lite härliga sommarbilder, om inte får ni helt enkelt klara er ändå.

Förresten, vem sade att svensk sommar inte är något att ha? - Jo, jag. Nu tar jag tillbaka det, för hettan vi har nu är underbar!


I forgot to remember to forget.

Gårdagskvällen var nice. Chillgrill i Bromma med Frida, Erika, Anna, Stephanie, Szeps, Nils och Mathias. Szeps hade med sig en gura som han lirade på och sjöng, och lagom till att vi skulle gå hem berättade de spökhistorier om kyrkogårdar och skogar. Lägligt nog var vi tvungna att först gå igenom en skog och sedan passera en kyrkogård för att komma till bussen. Dock klarade vi oss helskinnade. Känn på den du, flickan vid gravstenen som dog för 40 år sedan!

Förresten verkar det som att jag och bror har en telepatisk förmåga. Dessvärre verkar den bara fungera när det gäller onödiga saker, typ som vilken mat vi lagar, eller vilka kläder vi tar på oss. Nu när jag verkligen behöver ha tag i henne, och hon till och med har sagt att jag ska ringa, svarar hon inte. Ytterst fräckt, yaaao!


SVERIGE - UKRAINA IDAG!


RSS 2.0