Stressfaktor

Antingen skiter sig biologin eller idrotten i år. Förmodligen skiter sig båda två. Det är en teknisk omöjlighet att genomföra en labb i biologisalen och tio minuter senare vara påklädd och klar i idrottshallen. De gånger vi ska åka skridskor eller simma vågar jag inte ens tänka på. Fuck.


They're not you.

Jag har varit igång sedan halv nio imorse. Behöver jag säga att jag är trött, eller? Duktig som jag är var jag på gymmet vid tio, sprang en halvmil som uppvärmning, fortsatte köra ben och avslutade med mage. Jag kom hem, duschade och åt lunch, lekte hundrameterslöpare till bussen och sedan gick jag och bror runt i Kista i timtal (märk mina ord, vi var där hur länge som helst nästan).

Erika vet hur man shoppar, den saken är klar. Jag var väl inte så dålig jag heller, men hon vann med hästlängder. Dagens snilleblixt var i alla fall när jag kom på att jag kunde ha skor från barnavdelningen. Och nej, det är inte den största storleken - den var för stor, hmm... Aja, jäkligt ekonomiskt är det i alla fall.

Imorgon (egentligen blir det väl senare idag) ska jag plugga matte, fysik och kemi. Ja, det märks ju att man är naturgeek om man säger så.

Nu ska jag läsa lite i min bok. Buenas noches!


There is no reason and the truth is plain to see.

Just nu känns det lite been there, done that.


Momento de claridad.

Jag vandrade på gatan som inte ledde någonvart. Ingenstans ifrån kom jag och skulle heller ingenstans. Där gick jag i alla fall, helt naken, och utan en enda tanke på någonting. Jag gick, jag kröp, jag hoppade, jag dansade, jag flög. Jag såg världen ovanifrån och fick helt plötsligt ett nytt perspektiv på saker och ting. Aldrig förr hade jag befunnit mig i en sådan abstrakt klarhet. Att en och samma sak kan vara två helt olika saker, precis som två vitt skilda ting kan vara en och samma sak, var alldeles självklart. Världen omfamnade mig och jag omfamnade världen. Just där, just då, flög jag.

Baby, I could reminisce forever.

Jag känner mig lite som el padrino, jag har nämligen erbjudit Sandra 250 kr i utbyte mot hennes överskåp - an offer she can't refuse, ni vet?

Förövrigt är det freeeeeeeeeeeedag idag, och sånt gillar vi. Och bara FYI har jag svurit på att aldrig mer tro på någonting Xari säger, även när han talar sanning. Genomtänkt? Nej. Nödvändigt? Ja.




El camello que no podría hablar español.

Hade precis en mycket intressant konverstaion med Xari. Han pratade spanska. Godtrogen som jag är trodde jag givetvis på att han inte hade en spanjor gömd i rummet, ack vad fel jag fick.

Men spelet är inte över än, gubben, du ska få igen x2. ;)

Score
Malin - Xari 1 - 2


It's like ten thousand spoons when all you need is a knife .

Jag vet att det har blivit lite klent med inlägg på bloggfronten på sistone, men ni kan i alla fall inte påstå att jag inte förvarnade er om att så kunde bli fallet.

Hur som helst går jag ju i nv2b nu och trivs riktigt bra med att göra så. Det verkar vara "en samling helsköna typer" i den där klassen, alltså. Och vilken sammanhållning! Det här kan nog komma att bli riktigt roligt... Och det är ju tur det, med tanke på att c:a 100 % av min fritid består av att plugga matte, fysik, kemi och biologi numera, och alla ämnen har inte ens kört igång än. Förmodligen kommer jag att plugga ihjäl mig, men då dör jag i alla fall som en lycklig medlem av NT-eliten(?).

Det är ju allmänt känt att jag är en sådan där människa som överdriver när hon pratar, men visste ni att Erika också gör det? Hon överdriver faktiskt en hel del ibland. Otroligt internt, men vissa smarta människor som vet vilket datum det var igår kan möjligtvis lägga ihop två och två...

Människor som ska känna sig träffade av detta inlägg är givetvis Erika (som förövrigt var snäll nog att låna ut sin grafritare till mig igår när jag i en förvirrad stund trodde att jag hade tappat bort min egen - vilket jag som tur var inte hade gjort), en annan människa som införde ett visst begrepp och sedan, givetvis 3sket (fast inte så mycket av inlägget, utan mer av en pistolkula).

P.S. Jag har programmerat min grafritare, så numera har jag PQ-formeln på den. Tufft eller vad?

And I've kept all the words you said in a box underneath my bed.

Jag har valt spanska steg 4 och filosofi A som iv-val, men på grund av någonting schematekniskt kunde jag inte läsa båda kurserna den här terminen. Därför valde jag bort filosofin, eller valde bort och valde bort - sköt upp till trean snarare, så nu står valet mellan konsten att tala A och psykologi A. And guess what? Jag har ingen aning om vad jag ska välja, för givetvis hade jag tänkt läsa båda dessa kurserna också - frågan var bara när. Det luktar i-landsproblem.



Update: det blir konsten att tala A.


I’ve got nothing to lose but everything to gain.

Late night thoughts rarely make any sense, that is why I doubt these.


Please stay, please don't go...

Hej, jag är inte i stan med Adam, och jag är inte där med Nina heller. "Plan Adam" rann ut i sanden eftersom ingen av oss hörde av sig till den andra och Nina fick jag först inte tag på, så jag drog till gymmet och pumpade lite muskler istället. Lägligt nog fick jag tag på henne precis efter det att jag hade gymmat klart, men då hade hon redan åkt in till stan. Fast å andra sidan kanske det var lika bra, för jag är nämligen så gott som pank om man inte räknar pengarna i euro, och det har jag för mig att man inte gör så ofta i Sverige...?

Aja, nog om det. Nu sitter jag här och käkar diverse saker för att fylla på efter ett 2 h och 15 min långt gympass, samtidigt som jag väntar på att Erika ska höra av sig, saknar Grekland, kollar runt lite på internet, överväger om det är värt att ta studenten ett år senare för att studera ett år i Mexico (nej, jag tror att jag hoppas på att komma in på universitetet där istället) och funderar på att spela The Sims 2 (det är roligt - jag lovar).


Paradiset

























Av de runt tusen bilder vi tog under våran alltför korta vecka i paradiset valde jag att lägga ut de här. Jag skulle mer än gärna ha lagt ut alla, men det skulle ingen orka kolla igenom.

I say I'm glad you're back, but how come I never sow it?

Jag har återigen blivit en dålig bloggare. Det verkar vara en ovana som tenderar att dyka upp lite då och då hos mig. Men ärligt talat är det ingenting som stör mig, och jag kommer därför inte jobba för att styra upp det. Jag bloggar när jag bloggar, helt enkelt - det kan vara ofta och det kan vara... mindre ofta.

För er som undrar (förmodligen ingen eftersom min blogg - tro det eller ej - faktiskt inte är världskänd) är gymmet fortfarande ett ställe som får njuta av min underbara närvaro i mängder. Frida, Erika och Nina träffas och barnmat konsumeras och förtärs av ingen mindre än mig på daglig basis. Jag är fortfarande inte riktigt klok och jag har inga planer på att bli det heller. Grekland är fortfarande the love of my life (oh yes) och jag gjorde aldrig det där jag verkligen ville göra. Skolan börjar på torsdag och jag längtar faktiskt dit till skillnad från resten av världen. Nej, jag ogillar inte att ha sommarlov, det är bara det att jag tycker om att gå i skolan (jag sade ju att jag inte är riktigt klok).

Ja, det är så det är. Bara att gilla läget. Varför inte, liksom?

They talk a lot, don't they?

Nu sitter jag här i min ensamhet och bloggar samtidigt som jag lyssnar på Pyx Lax. Den meningen skulle nog kunna sammanfatta hela min dag, i alla fall om man byter ut "bloggar" mot några andra trevliga verb emellanåt. För idag lär det faktiskt inte hända mycket. Jag vill träna, men gymmet är retarded och har fortfarande sommartider (= stängt på helgerna) och det regnar så en joggingtur är inte precis vad som står överst på min to do-list heller. Funderar hur som helst på att vilket år som helst ta av mig pyjamasen och byta om till något anständigare, typ mjukisbyxor...? Läsa lite borde jag väl göra också, för boken är faktiskt riktigt bra och det är en perfekt läsdag idagidagidag. Antingen detta, eller någonting annat som jag verkligen vill göra. Någonting jag inte har gjort på mycket länge, alldeles för länge faktiskt. Men vi vet ju alla hur det brukar bli med det...

Jag avslutar detta otroligt spännande och innehållsrika inlägg med att meddela att jag inte orkar lägga ut los imágenes del paraíso idag heller. Och jag är faktiskt sugen på korv med bröd.


Om paradiset medmera.

Ja, jag är hemma. Och nej, jag har inte dött eller nåt annat otrevligt. Jag har helt enkelt inte orkat blogga.

Grekland var hur som helst underbart; ett sådant där ställe man känner att man måste åka till minst en gång per år, ni vet? Vi fotade som galningar och bilder kommer... nån gång.
   Maten var supergod (har man inte ätit grekisk mat i grekland har man inte ätit grekisk mat på riktigt), kulturen var... jag hittar inte riktigt ord för det men helt annorlunda än Sveriges var den i alla fall, till min belåtenhet. Medelhavet och stränderna var precis som Medelhavet och stränder ska vara: varma, soliga och fulla med snygga killar. På tal om killar ja, jag tror seriöst inte att jag någon gång har känt mig så uppskattad som jag kände mig där nere. Det var mycket "oh my god", "beautiful girl" och liknande kommentarer. Markos(?) var riktigt, riktigt snygg och Samir(?) fick dessvärre inte byta sitt pass mot mig (HAHA!). En dag åkte vi även till Santorini och jag överdriver inte när jag säger att det är det vakraste stället jag någonsin har varit på! Om ni får möjligheten - åk dit!
   Höjdpunkten på min resa var trots allt, kanske inte helt otippat, att Mixalhs Xatzhgiannhs spelning i Rethymno under tiden jag var där, så jag fick gå på grekisk konsert. Att jag äntligen fick tag på min Pyx Lax-skiva är ingenting jag klagar över heller.
   För att göra en lång historia kort har jag hittat mitt paradis på jorden och det enda som var dåligt med resan var att jag behövde åka hem.

Nu är jag, som sagt, hemma. Pappa fyller år idag också, hela 52 år blir han. Antar att jag borde byta om från pyjamas och pallra mig iväg till Kista och köpa en present till honom. Nej, jag vet inte varför jag inte köpte något i Grekland.

Adio aderfe!

Grekland it is!

Om ungefär nio och en halv timme lyfter planet och det bär av till the Fetaost-land! Jag ska sola, bada, äta gott och spana på snygga killar i en vecka medan ni sitter här hemma i regniga, kalla Sverige och fryser ihjäl! Snäll och ödmujk jag är, va? :)

Det enda som känns lite svårt är att lämna Frida hemma nu när det är som det är med hennes mormor och allt... Hur som helst, Frida, om det skulle vara något är det bara att ringa (det kommer att vara jag som betalar samtalet) jag menar det verkligen!

"Fortfarande inte 18?"

Varför kan jag aldrig gå och lägga mig vid normala klockslag? Jag gör ju ändå inte direkt någonting vettigt. Sitter här och degar, liksom. Men å andra sidan har jag ju sommarlov, så där kanske vi har förklaringen?

Hur som helst är jag nog lite småkär i Willys-killarna nu. Det är ganska svårt att inte vara det, för sötare människor har jag inte sett på länge. Att den sötaste sötnosen var en social typ som faktiskt förstod sig på att ta kontakt med oss med en egen och originell replik som dessutom inte var inlärd (ja, jag är skadad av att ha läst The Game) gjorde honom till man of the month, eller aa, ok, week åtminstone.

Råkade även ut för en annan pick up-line ikväll, den var också egen och originell och absolut inte inlärd, men kanske inte den bästa jag har hört...? Inget ont om killen förövrigt, för han är faktiskt störtskön.

Om rätten(?) att älska vem man vill.



Igår var jag inne i stan för att träffa Elin, som jag inte hade träffat på över ett år, och se Kung Fu Panda med henne på Sergelbion. I väntan på att hon skulle komma passade jag på att titta på prideparaden som lägligt nog var just då. Och märk mina ord när jag säger att jag ska gå nästa år! Jag är varken bi- eller homosexuell, utan jag är straight, men det hindrar inte mig från att delta.
   Folk pratar ofta om hur långt vårat samhälle har kommit både tekniskt och socialt. Angående det tekniska har de rätt. Inte ens jag, som är född år 1991 hänger med i svängarna längre. Det kommer nya teknikprylar hela tiden, och när man väl har köpt en utav dem för riktigt dyra pengar dröjer det inte länge förrän den är yesterday's news - med betoning på yesterday - och har sjunkit avsevärda tusenlappar i pris.
   På den sociala fronten, däremot, där har det inte hänt mycket sedan medeltiden. Folk påstår sig vara för gaykärlek men vägrar tillåta homosexuella att gifta sig och skaffa barn. Man tittar snett på homosexuella par och undviker om möjligt att prata med dem. Det finns praktexempel på folk som har blivit utkastade från offentliga platser för att de, precis som alla andra, öppet har uttryckt sin kärlek till varandra. "Skillnaden" här var tydligen att just de här specifika människorna har råkat vara av samma kön. Skulle ni yrka på att få ett heteropar utslängt från en restaurang bara för att de kysste varandra? Skulle ni rynka näsan och skaka på huvudet åt ett heteropar om de ville adoptera? Nej, jag tänkte väl det! Inse då för i helvete att det inte är skillnad på folk och folk! Kärlek är kärlek - oavsett hur man vänder och vrider på det. Homo- respektive bisexualitet är ingen sjukdom. Det är ingen ovana som går att träna bort. Det är en sexuell läggning. En del av en människas personlighet. En människa som är precis lika fin och underbar som du och jag! Homofobi är och förblir löjligt. Om det inte vore så tragiskt hur pass trångsynta och enkelspåriga människor är, skulle jag skratta åt det hela. Hur fan kan man få för sig att en människa skulle vara underlägsen någon annan bara för att han eller hon älskar någon av samma kön? Vad kommer härnäst, ska vi bilda sociala grupper efter skostorlek också? Inte det? Hudfärg, då? Nej, förlåt, det har vi ju visst redan gjort. Mitt misstag.
   Enligt min åsikt borde vi sakta ner tempot i vilket tekniken utvecklas - för de flesta grejerna är faktiskt jäkligt onödiga - och lägga kraften på att utvecklas socialt istället. Och fram tills dess: understå er inte att påstå er vara moderna eller öppensinnade om ni fortfarande idkar homofoba tankar!

Vi är en bra bit in på tjugohundratalet nu, och sådana här inlägg trodde jag verkligen inte att det skulle vara nödvändigt att publicera eller ens tänka på att skriva efter nittonhundratalets slut. Ack så fel jag fick...!

SHAME ON YOU!


Smygreklam(!)

Jag är egentligen inte mycket för sidor på vilka man ska samla en massa poäng och få premier för det, men den här sidan verkar vara annorlunda - man får poäng genom att logga in! Är ni intresserade av att ta del av förmånliga(?) gratiserbjudanden, klicka HÄR!

When times are rough...

Frida, du ska veta att jag tänker på dig och din familj. Jag önskar att din mormor klarar sig, det gör jag verkligen. Finns här för dig, oavsett vad som händer. Ring mig om det är något! <3

The radio has been turned off for days now...

Det är lite underligt egentligen. Faktiskt är det väldigt underligt, när man tänker på det.

Las fotos de Gotland!






























Direction's sky.

Gymmish snart. Det låter kanske lite konstigt, men jag har saknat det som fan.

Bilderna får ni klara er utan ett tag till, verkar det som. Men de kommer upp här så småningom.

Idag ska jag kanske träffa Frida, jogga om åskluften försvinner och övningsköra om jag hinner. Vääärsta poeten jag är, jag vet, jaaao.



Är det pride, så är det pride. Typ.

Peace!

77 saker du (inte) borde veta om mig.

  1. Jag älskar tecknade och animerade filmer.
  2. Grekisk mat är det bästa jag vet i matväg (allt som har med Grekland att göra är nog det bästa jag vet).
  3. Jag har pyttesmå fötter enligt större delen av världens befolkning.
  4. Min balans är näst intill obefintlig och jag är självutnämnd världsmästare i halkning.
  5. Mitt bollsinne är lika med noll, vilket är lite synd eftersom jag är en bollmagnet.
  6. Språk är nog det roligaste jag vet, och om jag fick välja skulle jag mer än gärna prata flera språk hemma. Typ... fem stycken, kanske?
  7. Jag har flyttat en gång i hela mitt liv, inom en radie på en mil.
  8. Jag är mästare på att sympatigråta.
  9. Det roligaste jag har hört i hela mitt liv var en kommentar om två festis-flaskor.
  10. Jag älskar att resa och skulle helst vilja vara på resande fot hela tiden.
  11. Jag har bestämt att jag någon gång under mitt liv ska skriva och publicera minst en bok.
  12. Jag funderar på att bli lärare, trots att jag egentligen inte alls vill bli det.
  13. Jag vet inte hur man startar en tvättmaskin.
  14. Jag tycker att oliver är jättebra till allting, förutom att ätas.
  15. Mitt/mina absoluta favoritnamn är Alexander/Alejandro/Alexandros/Leandro...
  16. Om jag fick välja mellan en godispåse och en fruktsallad skulle jag välja fruktsalladen.
  17. Jag älskar kött alldeles för mycket för att kunna vara vegetarian.
  18. Jag är rädd för fåglar.
  19. Jag tycker inte speciellt mycket om att vara uppklädd och fixad, utan klär mig hellre praktiskt och bekvämt.
  20. En av mina livsambitioner är att volontera någonstans.
  21. Jag älskar allt som har med berg- och dalbanor att göra.
  22. Jag älskar småbarn.
  23. Jag tycker om att lära mig nya saker och tycker faktiskt att det är kul att gå i skolan.
  24. Jag har ett läskigt bra minne.
  25. Mitt mardrömsjobb vore att sitta på ett kontor dagarna i ända.
  26. Jag tycker oftast tvärt emot alla andra.
  27. Om jag ska gifta mig vill jag ha ett bröllop i stil med det i My Big Fat Greek Wedding.
  28. Jag är ateist och skulle aldrig ens komma på tanken att döpa mina framtida barn.
  29. Jag gillar techno-, trance- och house-musik. Fast det är inte många som vet det.
  30. Jag är en bokmal och läser i stort sett allt jag kommer över.
  31. Jag har en fetisch för konstiga och krångliga ord.
  32. Jag tycker alltid att mat är mycket godare mitt i natten.
  33. Någon gång i mitt liv vill jag jobba som bartender.
  34. Jag vill bo utomlands när jag är vuxen.
  35. Jag föddes svarthårig och vill vara det nu med.
  36. Jag använder mina hideous foppatofflor i mer eller mindre offentliga sammanhang, trots att jag svor på att jag inte skulle göra det.
  37. Jag skulle vilja kunna flyga.
  38. Mina favoritnummer är 7, 12, 13 och 22.
  39. Tack vare en idrottsskada kan jag knäcka ett ben i min högerfot gång på gång på gång.
  40. Jag överanalyserar alltid alla filmer.
  41. Jag har ett otroligt hetsigt temperament.
  42. Jag har en tendens att överdriva saker ganska mycket och ganska ofta.
  43. Det krävs inte mycket för att jag ska börja skratta - dock krävs det lite mer för att få mig att sluta.
  44. Jag samlar på påsar.
  45. Jag är inte speciellt duktig på att vara klar i tid.
  46. Jag tar dagen som den kommer och tycker inte om att ha allting planerat.
  47. Ibland gör jag saker bara för att jag klarar av att göra dem.
  48. Jag pratar non-stop om allt och inget, med allt och alla.
  49. Jag bryr mig inte om vad folk tycker om mig.
  50. Jag är barnsligt förtjust i att gunga.
  51. Jag är jättepetig med grammatik och språk i övrigt men säger ofta jätteknäppa saker och oförståeliga meningar när jag pratar.
  52. Jag skulle ha mycket svårt att leva utan försvarets hudsalva.
  53. Om jag fick chansen skulle jag gärna testa på att bo i ett kollektiv.
  54. Jag har en piercing i naveln och en i näsan.
  55. För mig är "typiska tjejfilmer" ett big no-no.
  56. Jag är inte ett dugg fotogenisk och bilr i stort sett aldrig bra på bild.
  57. Jag tycker inte om att svälja tabletter.
  58. Jag vet inte hur man trär en symaskin.
  59. Jag tycker om att baka och laga mat.
  60. Jag varken kan eller tycker om att rita och måla.
  61. Jag har en gång lyckats med konststycket att titta på hela säsong sju av Vänner på en dag.
  62. I stort sett hela mitt rum går i blått och vitt.
  63. Ibland har jag beslutsångest och har vid ett tillfälle stått och velat mellan två glassar i över tjugo minuter.
  64. Mina favoritgenres inom film är drama och komedi.
  65. Enligt min åsikt kan klassisk musik vara riktigt bra ibland.
  66. Jag älskar Björn Gustafsson och Magnus Betnér.
  67. Jag kan inte vara elak mot någon med flit.
  68. Periodvis tuggar jag antagligen alldeles för mycket tuggummi.
  69. Jag är beroende av OTH och Grey's Anatomy.
  70. Jag lyssnar på spansk och grekisk musik.
  71. Jag ser hellre att andra har det bra än att jag själv har det.
  72. Jag måste slutföra i princip allt jag påbörjar.
  73. Min favoritfilm är A Walk to Remember.
  74. Jag brukar drömma jättekonstiga drömmar.
  75. Jag älskar att duscha.
  76. Jag skulle inte kunna leva utan musik.
  77. Jag tycker om att gå i spöregn.

Closer than my peeps you are to me.

Hej alla tigrar och kissekatter! (Förlåt, men jag var tvungen), nu är jag alldeles jättehemma från Gotland och inte ett dugg i sängen och sover.

Chiki var sjuk - som vanligt. Killarna var snygga (eller, aa, vissa i alla fall), stränderna var marvellous och raukarna var... raukiga (?). :D

Håll utkik imorn, för då kan det dyka upp några smarriga Gotlandsbilder och kanske en och annan lista...? Nu ska jag sova mer än mest och vakna alldeles av mig själv i min superduperegna säng typ hur sent som helst!

Godnatt, folks!

RSS 2.0